Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Έλεγχος πληρότητας κιβωτίων

Κλάδοι: Βιομηχανία Τροφίμων, Ποτών, Φαρμάκων
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Δευτερογενής συσκευασία
Λειτουργία: Αναγνώριση, μέτρηση
Προϊοντική κατηγορία: 3D laser scanners


Η ανάγκη

Ελλιπείς συσκευασίες που φτάνουν στην αγορά οδηγούν σε ανικανοποίητους καταναλωτές και σε καταγγελίες. Ολόκληρες παλλέτες ή ακόμα χειρότερα ολόκληρα φορτηγά  μπορούν να σταλούν πίσω στους κατασκευαστές, ώστε να επαληθεύουν την έλλειψη πληρότητας, κάτι που προκαλεί αρκετή χειροκίνητη επαναληπτική δουλειά και αύξηση του κόστους. Ως εκ τούτου, πρέπει να εξασφαλίζεται ότι τα κιβώτια είναι γεμάτα πριν την αποστολή τους στην αγορά.

Για το λόγο αυτό δημιουργείται η ανάγκη ενός συστήματος που σαρώνει το κιβώτιο κατά την κίνησή του ή ενώ είναι ακίνητο και αξιολογεί αν είναι σωστά γεμάτο, ώστε να σφραγιστεί και να σταλεί στην αγορά. Αλλαγές μορφής, διαφορετικά κιβώτια με διαφορετικά προϊόντα είναι παράγοντες που δεν πρέπει να προκαλούν μεγάλα σταματήματα παραγωγής. Ιδανική λύση είναι η αλλαγή μορφής να γίνεται από τη μηχανή HMI.

Μέθοδος υλοποίησης

O αισθητήρας μέτρησης laser JEF μπορεί να σαρώνει το κιβώτιο ενώ κινείται ή ενώ είναι ακίνητο και να φτιάχνει εσωτερικά μια τρισδιάστατη εικόνα του. Με τη χρήση της λειτουργίας ‘’LevelControl’’, o αισθητήρας μπορεί να ανιχνεύει προϊόντα που λείπουν ή προϊόντα που δεν είναι σωστά τοποθετημένα. Νέες παραμετροποιήσεις λόγω αλλαγών μορφής στέλνονται εύκολα και γρήγορα μέσω Ethernet.

Τι κερδίζετε

  • Βελτίωση ποιότητας και μείωση παραπόνων
  • Μείωση χρόνου αλλαγών μορφής μέσω HMI

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ