Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Αναγνώριση παρουσίας και θέσης προϊόντων σε ταινιόδρομο

Κλάδοι: Βιομηχανία Τροφίμων
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Πρωτογενής συσκευασία
Λειτουργία: Μέτρηση
Προϊοντική κατηγορία: 2D laser scanners


Η ανάγκη

Σε πολλές βιομηχανίες ετοίμων φαγητών, η σύνθεση του τελικού προϊόντος (π.χ. σάντουιτς) γίνεται με συστήματα pick & place, δηλαδή με ρομπότ που συλλέγουν και τοποθετούν διάφορα τεμάχια (π.χ. τυρί, ζαμπόν) σε συγκεκριμένη θέση. Για να γίνει σωστά η σύνθεση, το σύστημα ελέγχου του ρομπότ πρέπει να γνωρίζει με ακρίβεια την παρουσία και τη θέση των τεμαχίων. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται ειδικά συστήματα laser scanning που αναγνωρίζουν την παρουσία και τη θέση των τεμαχίων κατά τη διακίνησή τους στον ταινιόδρομο. Η πληροφορία στέλνεται σε πραγματικό χρόνο στο σύστημα ελέγχου του ρομπότ, το οποίο καθοδηγεί το ρομπότ στη σωστή θέση.

Μέθοδος υλοποίησης

Το σύστημα μέτρησης laser LMS400 χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη τεχνολογία FSP (Frequency Signal Processing), η οποία βασίζεται στη φάση της μέτρησης του χρόνου διάδοσης και με αυτόν τον τρόπο ανιχνεύει ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες σε υψηλές ταχύτητες. Η συσκευή ανιχνεύει την τρισδιάστατη θέση, το σχήμα και το ύψος των προϊόντων, που βρίσκονται πάνω στο μεταφορέα, με τη χρήση της δέσμης laser που εκπέμπεται από τη συσκευή στο μεταφορέα. Όλα τα σχετικά δεδομένα στέλνονται στο ρομπότ, το οποίο υπολογίζει τις θέσεις των προϊόντων χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του LMS. Με συχνότητες μέτρησης από μεταξύ 200 και 500Hz, το LMS παρέχει τα δεδομένα χωρίς να απαιτείται η μείωση της ταχύτητας του μεταφορέα, διατηρώντας ανεπηρέαστη τη διακίνηση των προϊόντων στο μεταφορέα.

Το χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το σαρωτή laser από ένα συμβατικό σύστημα βιομηχανικής όρασης είναι η χαμηλή του ευαισθησία σε εξωτερικές παρεμβολές, π.χ. οι γυαλιστερές επιφάνειες. Έτσι δεν είναι απαραίτητη η χρήση εξωτερικού φωτισμού ή σκίασης.

Τι κερδίζετε

  • Διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος λόγω της σωστής σύνθεσης του προϊόντος
  • Μείωση των σταματημάτων της παραγωγής που σχετίζονται με τα λάθη στο picking
  • Μείωση αλλαγών προϊόντων λόγω αυτόματου picking

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ