-
-
Κατηγορία: Επεξεργασία
Η μείωση των απωλειών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη βιομηχανία τροφίμων. Η μέτρηση του σχήματος και του όγκου των προϊόντων (κρέατος, τυροκομικών, κτλ) επιτρέπει τον βέλτιστο τεμαχισμό για μείωση των απωλειών και αύξηση της παραγωγικότητας. Για αυτό, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα συστήματα οπτικού ελέγχου που μετρούν γρήγορα και αξιόπιστα τον όγκο και τις διαστάσεις των υπό επεξεργασία τροφίμων. Είναι σημαντικό αυτά τα συστήματα να λειτουργούν αξιόπιστα ανεξάρτητα από το χρώμα, την αντίθεση ή τη δομή του τροφίμου και να αντέχουν στις υγειονομικές απαιτήσεις της επεξεργασίας τροφίμων (π.χ. πλύσιμο με βιομηχανικά απορρυπαντικά).
Περισσότερα …