Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ασφάλεια χειριστών με αυτόματη αναγνώριση παλέτας (χωρίς σταμάτημα)

Κλάδοι: Βιομηχανία ποτών, τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών, αποθήκες βιομηχανικών επιχειρήσεων
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Τριτογενής συσκευασία, αποθήκη
Λειτουργία: Ασφάλεια, έλεγχος πρόσβασης
Προϊοντική κατηγορία: Κουρτίνες ασφαλείας


Η ανάγκη

Ένα σύστημα παλετοποίησης χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, π.χ., την είσοδο και την έξοδο της παλέτας, ετικετοποίηση, κ.ά. Η εισόδος και η εξόδος της μηχανής παλετοποίησης χρησιμοποιούνται για την παροχή υλικών και παλετών. Την ίδια στιγμή, οι χειριστές πρέπει να προστατεύονται από την επικίνδυνη κίνηση ορισμένων κομματιών της μηχανής σε περίπτωση τυχαίας πρόσβασης στο χώρο της. Το κάθε υλικό θα πρέπει να είναι σε θέση να εισέρχεται και να εξέρχεται ανεμπόδιστα, ενώ εάν ένα πρόσωπο εισέρχεται στην επικίνδυνη περιοχή ένα σήμα ειδοποίησης θα πρέπει να αποστέλλεται στον ελεγκτή του συστήματος.

Μέθοδος υλοποίησης

Για την προστασία της πρόσβασης στην μηχανή τοποθετείται μία κουρτίνα ασφαλείας της σειράς C4000 Palletizer οριζόντια στο ύψος της παλέτας στην είσοδο και την έξοδο της μηχανής παλετοποίησης. Μόνο ένα ζεύγος αισθητήρων απαιτείται για τη λύση αυτή. Αισθητήρες muting δεν απαιτούνται οπότε γίνεται πιό απλή η σύνδεση και η επικοινωνία με τον ελεγκτή του συστήματος. Ο αισθητήρας είναι συνεχώς σε λειτουργία χωρίς να είναι πλέον σε κατάσταση mute, αλλά αντιθέτως μαθαίνει αυτόματα απεριόριστα πρότυπα για τις παλέτες. Στη συνέχεια επιτρέπει στις παλέτες να περάσουν όσο τα πρότυπα δεν αλλάζουν. Ως αποτέλεσμα, η κουρτίνα ασφαλείας παρέχει ασφάλεια έως κατηγορία 4. Η επιλογή κατεύθυνσης ανίχνευσης ή μια επιπλέον είσοδος σήματος π.χ. ένα barcode scanner, παρέχουν επιπλέον πιθανούς τρόπους για τον καλύτερο σχεδιασμό της απόστασης ασφαλείας.

Τι κερδίζετε

  • Πρόκειται για μια καινοτόμο και οικονομική λύση, καθώς πολλά υλικά (π.χ. αισθητήρες muting, φάροι ένδειξης και συρμάτινοι φράχτες ασφαλείας) μπορεί να μην εγκατασταθούν, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο χρήματα.  Λόγω  της μείωσης των πηγών των σφαλμάτων (επιπλέον αισθητήρες),  το ζευγάρι της κουρτίνας ασφαλείας C4000 Palletizer συνεχώς αυξάνει την ευελιξία του.
  • Οι εργασίες συντήρησης μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα, γιατί η κουρτίνα ασφαλείας C4000 Palletizer δεν είναι εξαρτημένη από άλλα αισθητήρια. Εκτός από τους συρμάτινους φράχτες και την καλωδίωση, κέρδος μπορεί να υπάρχει και στο χώρο απόθεσης των παλετών, καθώς οι παλέτες μπορεί να τοποθετηθούν στο πεδίο προστασίας της κουρτίνας (protective field).

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ