210 2389590-2

Webinars SICK 2021 - Παρουσιάσεις και βίντεο

Sick Webinars 2020

Τα webinars της SICK για τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρει συνεχίζονται με μεγαλη επιτυχία. Μπορείτε να δείτε τις παρουσιάσεις και τα βίντεο από τα webinars Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2021 στους παρακάτω συνδέσμους:

Προσαρμόσιμες και εύκολα παραμετροποιήσιμες 2D και 3D λύσεις μηχανικής όρασης μέσω του SICK AppSpace

Sick Webinars 2020

Οι λύσεις μηχανικής όρασης κάνουν τις διαδικασίες παραγωγής σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας πιο αποδοτικές και ανταγωνιστικές. Η Elergon AE έχοντας μακρόχρονη συνεργασία με τον Γερμανικό οίκο SICK, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μηχανικής όρασης 2D και 3D καλύπτοντας κάθε δυνατή απαίτηση στη Βιομηχανία και στα Logistics. Αυτές είναι λύσεις έτοιμες προς χρήση, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού.

Οι λύσεις αυτές, μέσω της πλατφόρμας SICK AppSpace, σας βοηθούν να κάνετε ένα βήμα προς το μέλλον και το πλέον γνωστό Industry 4.0. Με ποιον τρόπο; Το SICK AppSpace σας επιτρέπει να δημιουργήσετε λύσεις εντελώς νέες και προσαρμοστικές σε εφαρμογές βιομηχανικού αυτοματισμού για ποιοτικό έλεγχο, έλεγχο θέσης, καθοδήγηση ρομπότ και ιχνηλασιμότητα.

Περισσότερα...

Παρουσιάσεις και βίντεο από τα webinar της SICK

Sick Webinars 2020

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία συνεχίζονται τα webinars της SICK για τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρει. Όσοι δεν καταφέρατε να τα παρακολουθήσετε ζωντανά τα webinars Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου, μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις και τα βίντεο των παρουσιάσεων από τους παρακάτω συνδέσμους:

Ανάγνωση κωδικών σε ευπαθή προϊόντα

lector63xΟι βιομηχανίες τροφίμων τυπώνουν κωδικούς, 1D και 2D, καθώς επίσης ημερομηνία λήξης και αριθμό παρτίδας (expiry date / LOT number), στις συσκευασίες των ευπαθών προϊόντων, ώστε να εξασφαλίζουν τον εντοπισμό τους ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.
Η κάμερα Lector63x του γερμανικού οίκου SICK είναι ένας αισθητήρας υψηλής ανάλυσης, που εξασφαλίζει την αξιόπιστη ανάγνωση κάθε κωδικού 1D, 2D και ταυτόχρονα την επιβεβαίωση του LOT number / expiry date μέσω της λειτουργίας OCR (optical character recognition).

 

Περισσότερα...

Ποιοτικός έλεγχος με τη χρήση τρισδιάστατης κάμερας Trispector

Ο ποιοτικός έλεγχος των συσκευασιών περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες που πραγματοποιούνται στα τελικά στάδια της παραγωγής των προϊόντων. Έχει κλείσει σωστά η συσκευασία; Υπάρχει πληρότητα προϊόντων μέσα στη συσκευασία; Έχει εφαρμοστεί η ετικέτα στη σωστή θέση; Είναι αναγνώσιμη η ημερομηνία λήξης και το barcode; Ο έλεγχος του σωστού κλεισίματος της συσκευασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία. Ένα πώμα που δεν είναι σωστά τοποθετημένο μπορεί, είτε να προκαλέσει σταματήματα στην παραγωγική διαδικασία, είτε να οδηγήσει στη διάθεση ελαττωματικών προϊόντων. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται βιομηχανικοί αισθητήρες οι οποίοι ελέγχουν τη διαδικασία κλεισίματος της συσκευασίας, εξασφαλίζοντας την παρουσία και τη σωστή τοποθέτηση του πώματος. Τα σύγχρονα συστήματα βιομηχανικής όρασης (vision sensors) προσφέρουν αξιόπιστο και ακριβή έλεγχο, ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση.

Σε αυτό τα άρθρο παρουσιάζονται κάποιες από τις λύσεις ποιοτικού ελέγχου που προσφέρει η τρισδιάστατη κάμερα της σειράς TriSpector1000 του οίκου SICK.

Περισσότερα...

Λύσεις SICK για ανίχνευση διάφανων αντικειμένων

Σε βιομηχανίες από τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, των φαρμάκων και των καταναλωτικών προϊόντων, είναι απαραίτητη η ανίχνευση διάφανων αντικειμένων. Διάφανες πλαστικές συσκευασίες, φιάλες από γυαλί ή PET, αμπούλες, συσκευασίες από επίπεδο, σωληνοειδές ή διάτρητο γυαλί, film με το οποίο τυλίγονται οι παλέτες είναι μερικές από τις περιπτώσεις που πρέπει να δίνεται λύση αξιόπιστης ανίχνευσης. Για το σκοπό αυτό, η SICK έχει αναπτύξει μία πλούσια γκάμα προϊόντων για χρήση βιομηχανικών αυτοματισμών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα υπερέχουν λόγω εξαιρετικής οπτικής απόδοσης, εξυπνάδας και ευελιξίας. Η χρήση αυτών των προϊόντων δίνουν λύση σε μια σειρά από εφαρμογές με τον πλέον αξιόπιστο και αποδοτικό τρόπο.

Περισσότερα...

Χρήση αισθητήρων οπτικών ινών σε βιομηχανικά περιβάλλοντα

Οι βιομηχανικοί αισθητήρες οπτικών ινών είναι φωτοηλεκτρικοί αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση αντικειμένων και προτιμώνται όταν, υπάρχει εξαιρετική στενότητα χώρου, απαιτείται αντοχή σε χημικά ή υψηλές θερμοκρασίες, τα υπό ανίχνευση αντικείμενα είναι μικροσκοπικών διαστάσεων, απαιτείται μικρός χρόνος απόκρισης του αισθητήρα.

Ένα σύστημα αισθητήρα οπτικών ινών αποτελείται από έναν ενισχυτή και από μία οπτική ίνα παρέχοντας τις καλύτερες λύσεις αυτοματισμού στις παραπάνω περιπτώσεις. Οι οπτικές ίνες μπορεί να είναι πλαστικές, οι οποίες είναι εξαιρετικά εύκαμπτες με δυνατότητα μείωσης του μήκους τους ή γυάλινες με μεγάλη αντοχή σε χημικά περιβάλλοντα και υψηλές θερμοκρασίες.

Περισσότερα...