Επιλέξτε τη γλώσσα σας

O αισθητήρας FTMg και πώς μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο σχεδιασμό των διαδικασιών παραγωγής, οι οποίες δεν είναι μόνο βιώσιμες εξοικονομώντας πόρους, αλλά είναι και αποδοτικές όσον αφορά την ενέργεια και το κόστος.

Η συζήτηση σχετικά με το Industry 4.0, τις περισσότερες φορές οδηγεί στο cloud. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στην πραγματικότητα, η ψηφιοποίηση ξεκινά στο πεδίο του αυτοματισμού, στο επίπεδο του κάθε αισθητήρα ατομικά και το cloud έρχεται στο τέλος. Στο πεδίο, η συνδεσιμότητα είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες, και ενώ στην πραγματικότητα, η συνδεσιμότητα ήδη υπάρχει, πολλοί δεν το γνωρίζουν. Αυτό σημαίνει πως τα υπάρχοντα μηχανήματα μπορούν να γίνουν πολύ εξυπνότερα, με εξαιρετικά λίγη προσπάθεια. Η Elergon, ως επίσημος συνεργάτης της SICK Sensor Intelligence, είναι σε θέση να συμβάλλει στο βήμα προς την ψηφιοποίηση παλαιών ή νέων συστημάτων με λιγότερο από 300 ευρώ.

Πλέον σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας η διαχείριση και η παρακολούθηση της κατανάλωσης της ενέργειας βρίσκεται όλο και περισσότερο στο επίκεντρο και η καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο με διαφάνεια. Ο τελικός στόχος είναι πάντα η μείωση του ενεργειακού κόστους για κάθε είδος βιομηχανίας.

Με το μετρητή ροής FTMg εστιάζουμε στην παρακολούθηση του πεπιεσμένου αέρα, καθώς μαζί με την ηλεκτρική ενέργεια, αποτελεί έναν από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους τύπους ενέργειας σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και σίγουρα έναν από τους πιο ακριβούς. Η SICK με το FTMg έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης ενέργειας από τον αισθητήρα στο cloud.

Ο μετρητής ροής FTMg της SICK Sensor Intelligence μετράει τη ροή και τη θερμοκρασία αερίων, καθώς επίσης και την πίεση διεργασίας τους. Χρησιμοποιείται σε πνευματικά συστήματα, μετράει την κατανάλωση του πεπιεσμένου αέρα και τον αποδίδει σε kWh, ενώ παράλληλα μπορεί να ανιχνεύσει επιπλέον σημεία κατανάλωσης που προκαλούνται από διαρροές στο δίκτυο, αποτρέποντας έτσι το περιττό κόστος ενέργειας που προκύπτει χάρη στα στοχευμένα προγράμματα συντήρησης. Επιπρόσθετα, τα δεδομένα που παρέχει το FTMg μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μέτρων για τη μείωση της κατανάλωσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 500001.

Μερικές από τις εφαρμογές χρήσης του μετρητή ροής FTMg είναι οι εξής:

  • Η διαχείριση εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας των μηχανών.
  • Ο έλεγχος του συμπιεστή και η διαχείριση του φορτίου αιχμής.
  • Η μέτρηση ροής του πεπιεσμένου αέρα και των μη διαβρωτικών αερίων όπως τα Ar, He, CO2 και N2.

Ως αποτέλεσμα, ο αισθητήρας FTMg μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο σχεδιασμό των διαδικασιών παραγωγής, οι οποίες δεν είναι μόνο βιώσιμες εξοικονομώντας πόρους, αλλά είναι επίσης αποδοτικές όσον αφορά την ενέργεια και το κόστος.

Ο αισθητήρας FTMg μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξής:

  • Stand alone μέσω web server.
  • Σε συνδυασμό με το Telematic Data Collector TDC της SICK, που αποτελεί ένα IoT gateway, με το οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να τα ενσωματώσουμε σε συστήματα διαχείρισης MES, cloud και διαχείρισης ενέργειας.
  • Σε συνδυασμό με το Monitoring Box software της SICK ως συνολική λύση που συμπεριλαμβάνει το monitoring app, dashboards με alarm function και υπηρεσίες cloud.

H Elergon σε συνεργασία με την SICK Sensor Intelligence μπορεί να σας παρέχει λύσεις, ώστε η παραγωγή σας να γίνει πιο βιώσιμη, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό σας κόστος.

Φόρμα Επικοινωνίας

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ