Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Επαλήθευση χαρακτηριστικών ασφαλείας

Κλάδοι: Φάρμακα και Καλλυντικά, Καταναλωτικά Προϊόντα
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Δευτερογενής συσκευασία
Λειτουργία: Ανίχνευση
Προϊοντική κατηγορία: Αισθητήρες φωσφοριζόντων χρωμάτων


Η ανάγκη

Για λόγους ασφαλείας, όπως π.χ. η παραχάραξη, ένα σημάδι προτυπώνεται πάνω στη συσκευασία φαρμάκου. Πριν η συσκευασία φύγει από τη μηχανή, πρέπει να εξασφαλίζεται η παρουσία της μη ορατής εκτύπωσης και πως περιέχει τη σωστή πληροφορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει το χαρτόκουτο να μην χαρακτηρίζεται ως αυθεντικό σε επόμενα στάδια της παραγωγής, κατά τη μεταφορά του ή στα σημεία πώλησης.

Οι φθορίζουσες ουσίες που περιέχει το μελάνι δεν είναι ορατές από το ανθρώπινο μάτι υπό κανονικές συνθήκες. Η παρουσία της εκτύπωσης πρέπει να ανιχνεύεται από έναν αισθητήρα, ώστε όταν εν υπάρχει, ο αισθητήρας να δίνει ένα σήμα εξόδου.

Μέθοδος υλοποίησης

Οι αισθητήρες φωσφοριζόντων χρωμάτων ανιχνεύουν σημάδια που είναι ορατά μόνο κάτω από UV φως. Οι φθορίζουσες ουσίες του σημαδιού μετατρέπουν το UV φως σε ορατό και αξιολογείται η ανακλώμενη δέσμη φωτός που επιστρέφει στον αισθητήρα.

Η σειρά αισθητήρων φωσφοριζόντων χρωμάτων LUT9 διαθέτει ποικιλία φακών και οπτικών φίλτρων κι έτσι είναι εφικτή η ανίχνευση όλων των μη ορατών σημαδιών που περιέχουν φθορίζουσες χρωστικές ουσίες.

Η ρύθμιση μέσω του teach-in και η οπτική αναφορά μέσω του ραβδογράμματος κάνουν τη λειτουργία και την εγκατάσταση του αισθητήρα πολύ εύκολη.

Επίσης μέσω του interface IO-Link είναι πιθανή η ρύθμιση και η παρακολούθηση του αισθητήρα από το σύστημα ελέγχου της μηχανής καθώς και η συλλογή διαγνωστικών.

Τι κερδίζετε

  • Βελτίωση της ασφάλειας συσκευασίας με τον έλεγχο όλων των χαρτόκουτων και αποφυγή καταγγελιών στα σημεία πώλησης
  • Μείωση κόστους που σχετίζεται με το χρόνο εγκατάστασης και ρύθμισης
  • Μειώση ανεπιθύμητων σταματημάτων της παραγωγής

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ