Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ανίχνευση ύψους με τη χρήση αισθητήρων μέτρησης απόστασης στην εταιρεία EUROCHEM AGRO HELLAS ΑΕ. Η εφαρμογή επιτρέπει την ακριβή ανίχνευση ύψους του λιπάσματος κατά την εκφόρτωσή του από πτυσσόμενη και περιστρεφόμενη ταινία σε 3 γειτονικούς χώρους αποθήκευσης με ενδιάμεσα χωρίσματα, επιτυγχάνοντας μέγιστη αξιοποίηση των χώρων αποθήκευσης και πλήρη διαχωρισμό των αποθηκευόμενων προϊόντων. Έχει υλοποιηθεί από την KINEMATIK ΑΒΕΕ.

 

Πελάτης: EUROCHEM AGRO HELLAS ΑΕ
Εταιρεία υλοποίησης: KINEMATIK ΑΒΕΕ
Λειτουργία: Ανίχνευση ύψους στάθμης με βιομηχανικούς αισθητήρες μέσης απόστασης
Προϊόν SICK: Αισθητήρας μέτρησης απόστασης SENSICK DS60 DΤO IR
Ημερομηνία: 10/09/2013

Σπύρος Ντότας, Μηχανικός Πωλήσεων, ELERGON A.E., Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αξιόπιστη ανίχνευση του ύψους της στάθμης χύδην υλικού κατά την απόθεσή του από ταινία εκφόρτωσης είναι αρκετά δύσκολο να εκτελεστεί με ακρίβεια, λόγω της σκόνης, η οποία επηρεάζει τις μετρήσεις  των αισθητήρων. Η πρόωρη αντίδραση οδηγεί στην ελλιπή πλήρωση των χώρων αποθήκευσης, μειώνοντας την απόδοση του συστήματος αποθήκευσης, ενώ η καθυστερημένη αντίδραση οδηγεί σε υπερχείλιση, προκαλώντας ζημία στον εξοπλισμό, αλλά και καταστροφή του προϊόντος, ιδιαίτερα αν υπάρχει κίνδυνος ανάμειξης του με διαφορετικά είδη προϊόντων σε γειτονικούς χώρους αποθήκευσης.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται μια επιτυχημένη εφαρμογή ανίχνευσης ύψους με τη χρήση αισθητήρων μέτρησης απόστασης στην εταιρεία EUROCHEM AGRO HELLAS ΑΕ

Η εφαρμογή επιτρέπει την ακριβή ανίχνευση ύψους του λιπάσματος κατά την εκφόρτωσή του από πτυσσόμενη και περιστρεφόμενη ταινία σε 3 γειτονικούς χώρους αποθήκευσης με ενδιάμεσα χωρίσματα, επιτυγχάνοντας μέγιστη αξιοποίηση των χώρων αποθήκευσης και πλήρη διαχωρισμό των αποθηκευόμενων προϊόντων. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει υλοποιηθεί από την KINEMATIK, εταιρία κατασκευής μηχανημάτων (OEM), η οποία είναι εξειδικευμένος συνεργάτης της ELERGON.


Η ανάγκη

Για την αυτοματοποίηση της αποθήκευσης λιπάσματος σε 3 γειτονικούς χώρους αποθήκευσης, η ΚΙΝΕΜΑΤΙΚ εξέλιξε αμφίδρομη / περιστρεφόμενη / πτυσσόμενη ταινία απόθεσης. Για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της ταινίας απόθεσης αναζητήθηκε αισθητήρας μέτρησης ύψους στάθμης του σωρού του λιπάσματος.

Οι κύριες απαιτήσεις από τον αισθητήρα ήταν η αντοχή και η ακρίβεια μέτρησης σε περιβάλλον σκόνης λιπάσματος.


Η λύση

Η ανάγκη για έναν αξιόπιστο και με ρυθμιζόμενη ευαισθησία αισθητήρα οδήγησε στην επιλογή του SENSICK DS60 DΤO IR του οίκου SICK.

 

Ο DS60 συνεργάζεται με τον αυτοματισμό αξιόπιστα, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά από τη σκόνη, απαιτώντας μόνο μια αρχική ρύθμιση και δίνοντας 2 ψηφιακές εξόδους (max και max-max), απλουστεύοντας την εφαρμογή του.

 

Επειδή η ταινία απόθεσης, όντας αμφίδρομη, εκφορτώνει και από τις δύο πλευρές, τοποθετήθηκαν δύο αισθητήρες DS60, ένας σε κάθε πλευρά.

Κατά την λειτουργία, κάθε φορά που ανιχνεύεται η προκαθορισμένη στάθμη, η πτυσσόμενη και περιστρεφόμενη ταινία μετακινείται κατά ένα βήμα και συνεχίζει την εκφόρτωση. Μετά την πλήρωση του μπροστινού χώρου του χώρου αποθήκευσης, η ταινία αλλάζει φορά και εκφορτώνει στην πίσω πλευρά του χώρου, οπότε ο έλεγχος στάθμης εκτελείται από τον δεύτερο αισθητήρα.


Δείτε το σύστημα σε λειτουργία:

Τα οφέλη

Τα οφέλη που προέκυψαν για την εταιρεία EUROCHEM AGRO HELLAS ΑΕ από τη χρήση του αισθητήρα DS60 ανίχνευσης ύψους υλικού είναι τα εξής:

  • Πλήρης εκμετάλλευση των χώρων αποθήκευσης. Η ακρίβεια του DS60 έδωσε τη δυνατότητα να εξαντληθούν τα όρια ύψους του σωρού, καθώς και να γίνουν πολύ πυκνά τα βήματα μεταφοράς/περιστροφής της ταινίας απόθεσης, επιτρέποντας τη μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου αποθήκευσης.
  • Προστασία ανάμειξης διαφορετικών ειδών λιπασμάτων μεταξύ των γειτονικών χώρων αποθήκευσης. Η ακρίβεια του DS60 επέτρεψε ο σωρός υλικού του κάθε χώρου αποθήκευσης να φθάνει σχεδόν μέχρι το ύψος του χωρίσματος χωρίς να το ξεπερνά και να χύνεται στον γειτονικό χώρο αποθήκευσης.

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή στο εργοστάσιο ή στην αποθήκη σας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ