210 2389590-2

Ταυτοποίηση προϊόντος με συσκευασία, ετικέτα ή φύλλου οδηγιών μέσω της ανάγνωσης γραμμωτών ή 2D κωδικών

Κλάδοι: Φάρμακα και Καλλυντικά, Ποτά, Καταναλωτικά Προϊόντα
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Πρωτογενής συσκευασία
Λειτουργία: Αναγνώριση
Προϊοντική κατηγορία: Κάμερες ανάγνωσης κωδικών


Η ανάγκη

Πριν τη συσκευασία ή την επικόλληση της ετικέτας ενός προϊόντος, πρέπει να εξασφαλίζεται ότι χρησιμοποιείται το σωστό υλικό συσκευασίας, η σωστή ετικέτα ή το σωστό φύλλο οδηγιών. Λάθη σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν σε καταγγελίες από τους καταναλωτές και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν θέματα υγείας, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο όταν άνθρωποι που έχουν αλλεργία σε συγκεκριμένα συστατικά, τα καταναλώνουν λόγω λανθασμένης συσκευασίας.

Για το σκοπό αυτό, εκτυπώνεται ένας γραμμωτός ή ένας 2D Data Matrix κωδικός στη συσκευασία, ο οποίος αναγνωρίζεται από μια συσκευή ανάγνωσης και συγκρίνεται με τον αναμενόμενο κωδικό, ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλα τα συστατικά ταιριάζουν μεταξύ τους. Συσκευασίες με κωδικό που δεν ταιριάζει απορρίπτονται και η διαδικασία σταματάει.

Μέθοδος υλοποίησης

Οι αναγνώστες κωδικών της SICK έχουν συμπαγή σχεδιασμό και μπορούν να λειτουργήσουν σε διάφορα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, με εύκολη παραμετροποίηση, έχοντας την καλύτερη απόδοση ανάγνωσης και αξιόπιστη επιβεβαίωση προϊόντος.

Η κάμερα ανάγνωσης κωδικών LECTOR ® 620 της SICK μπορεί να διαβάσει γραμμωτούς και 2D κωδικούς. Οι δέσμες laser διευκολύνουν τον καθορισμό της θέσης της συσκευής και με το πάτημα ενός κουμπιού ξεκινά η αυτόματη διαδικασία ρύθμισης παραμέτρων, όπως η φωτεινότητα, η εστίαση κ.α..

Όλες οι παράμετροι μπορούν να ρυθμιστούν και με το λογισμικό SOPAS της SICK και να αποθηκευτούν σε μια κάρτα Micro SD κάνοντας την αντικατάσταση συσκευών εύκολη υπόθεση. Με τη χρήση τηε λειτουργίας ‘’Matchcode’’, ο αναγνώστης συγκρίνει το περιεχόμενο του κωδικού που αναγνωρίζεται με το περιεχόμενο του απαιτούμενου κωδικού και δίνει πληροφορία αν ταιριάζουν ή όχι. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τη μία έξοδο της συσκευής.

Τι κερδίζετε

  • Έξυπνη ρύθμιση με κουμπί λειτουργίας και δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης για μείωση του χρόνου εγκατάστασης
  • Αποφυγή καταγγελιών από καταναλωτές
  • Μείωση λαθών που προκαλούνται από την αλλαγή προϊόντων
  • Αύξηση παραγωγικότητας

 

Αίτηση ενδιαφέροντος για εφαρμογή αυτοματοποίησης

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή στο εργοστάσιο ή στην αποθήκη σας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Φόρμα Επικοινωνίας

Please let us know your message.
Παρακαλώ επιλέξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ