210 2389590-2

Έλεγχος οδήγησης του φιλμ στη μηχανή συσκευασίας

Κλάδοι: Βιομηχανία Τροφίμων, Ποτών, Φαρμάκων
Κόμβος παραγωγικής διαδικασίας: Πρωτογενής συσκευασία
Λειτουργία: Αναγνώριση
Προϊοντική κατηγορία: Αισθητήρες array


Η ανάγκη

Οι συσκευαστικές μηχανές flow pack χρησιμοποιούν φιλμ ως υλικό συσκευασίας. Για να διαμορφωθεί σωστά η συσκευασία, το φιλμ πρέπει να οδηγηθεί στη σωστή θέση μέσα στη συσκευαστική μηχανή. Όταν το φιλμ είναι μακριά από τα δεξιά και αριστερά όρια, η συσκευασία δεν διαμορφώνεται σωστά και μπορεί να καταστραφεί. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται αισθητήρες που ελέγχουν την σωστή οδήγηση του φιλμ στη μηχανή αναγνωρίζοντας το άκρο του φιλμ. Παρέχοντας μια αναλογική τιμή για το άκρο στο σύστημα ελέγχου της μηχανής, η συσκευαστική μηχανή διορθώνει τη θέση του φιλμ. Βασική απαίτηση για μια τέτοια εφαρμογή είναι η εύκολη προσαρμογή του αισθητήρα στα διάφορα φιλμ συσκευασίας, έτσι ώστε η αλλαγή του υλικού να μην προκαλεί σταματήματα μεγάλης διάρκειας στην παραγωγή.

Μέθοδος υλοποίησης

Οι αισθητήρες AT20 Line Array της SICK είναι οι μοναδικοί που έχουν λειτουργία προσέγγισης, κάτι που τους κάνει ιδανικούς για χρήση σε απαιτητικό περιβάλλον, όπου η βρωμιά και η σκόνη μπορούν να δημιουργούν προβλήματα σε αισθητήρες με ανακλαστήρα. Οι ασθητήρες αυτοί είναι σχεδιασμένοι για ανίχνευση και έλεγχο θέσης του άκρου του φιλμ.

Το AT20 παράγει μία ορατή γραμμή άσπρου φωτός με μήκος 30mm στο υλικό συσκευασίας, το οποίο αντανακλά το φως πίσω στο δέκτη του αισθητήρα. Με βάση το ανακλώμενο φως, ο αισθητήρας εντοπίζει το άκρο της συσκευασίας και παρέχει μία αναλογική τιμή (4-20mA), η οποία σχετίζεται με τη θέση του άκρου. Έπειτα, αυτή η τιμή χρησιμοποιείται από τον ελεγκτή της μηχανής ώστε να ρυθμίσει τη θέση του υλικού συσκευασίας αναλόγως. Η ρύθμιση του αισθητήρα είναι εύκολη, απαιτείται μόνο η στήριξή του στη σωστή απόσταση και τίποτα άλλο.

Τι κερδίζετε

  • Μείωση σταματημάτων της παραγωγής
  • Αξιόπιστη χρήση σε περιβάλλοντα όπου η σκόνη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε λύσεις που απαιτούν ανακλαστήρα
  • Μείωση απωλειών υλικού συσκευασίας και βελτίωση ποιότητας συσκευασίας μέσω της οδήγησης με ακρίβεια του υλικού συσκευασίας
  • Άμεση εγκατάσταση και εύκολο σετάρισμα, λόγω του λευκού LED σποτ που διασφαλίζει γρήγορη ευθυγράμμιση με ακρίβεια
  • Μείωση χρόνου αλλαγών

 

Αίτηση ενδιαφέροντος για εφαρμογή αυτοματοποίησης

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή στο εργοστάσιο ή στην αποθήκη σας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Φόρμα Επικοινωνίας

Please let us know your message.
Παρακαλώ επιλέξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ