210 2389590-2

Ανίχνευση προϊόντος για την επικόλληση ετικέτας σε συσκευασία στην ΚΑΡΔΑΣΗΣ Μ. & Ε. ΕΠΕ

Πελάτης: ΚΑΡΔΑΣΗΣ Μ. & Ε. ΕΠΕ
Εταιρεία Υλοποίησης: ΤΕΧΝΟΛΙΝΚΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΕ
Λειτουργία: Ανίχνευση προϊόντος για την επικόλληση ετικέτας στη συσκευασία
Προϊόν SICK: Αισθητήρας χρώματος CSM
Ημερομηνία: 07/03/2018

Σπύρος Ντότας, ELERGON A.E., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η αξιόπιστη ανίχνευση του προϊόντος σε μια συσκευαστική μηχανή επικόλλησης ετικετών είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία. Καθώς υπάρχει τεράστια ποικιλία προϊόντων ως προς το χρώμα και το είδος της επιφάνειάς τους, η ανίχνευση της συσκευασίας και η αξιοπιστία της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο με άμεση επίπτωση στην ακρίβεια της επικόλλησης της ετικέτας.

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται μια επιτυχημένη εφαρμογή ανίχνευσης προϊόντος ζαχαρόπαστας με σκοπό την επικόλληση ετικέτας σε διάφανη συσκευασία στην εταιρεία ΚΑΡΔΑΣΗΣ που δραστηριοποιείται  στην παραγωγή προϊόντων ζαχαροπλαστικής.

H εφαρμογή έχει υλοποιηθεί από την ΤΕΧΝΟΛΙΝΚΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΑΕ εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του βιομηχανικού εξοπλισμού, εκτύπωσης, επικόλλησης ετικετών, ελέγχου και διακίνησης προϊόντων και ανήκει στο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών της ELERGON.

Η ανάγκη

Στις ετικετέζες, συνήθως απαιτείται η ανίχνευση της συσκευασίας για την επικόλληση της ετικέτας. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή, αφενός μεν η συσκευασία είναι διάφανη, αφετέρου το περιθώριό της που εξέχει σε σχέση με την ακμή του προϊόντος (ζαχαρόπαστα) δεν έχει πάντα ομαλή επιφάνεια με αποτέλεσμα η ανίχνευση της συσκευασίας με τα συνήθη φωτοκύτταρα να μην είναι πάντοτε δυνατή και με αξιόπιστο τρόπο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η επικόλληση της ετικέτας να μη γίνεται πάντα στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο κέντρο της συσκευασίας με αναφορά το προϊόν.

Η λύση

Για το παραπάνω πρόβλημα, η λύση ήρθε με τη χρήση του αισθητήρα χρώματος CSM του οίκου SICK, το οποίο είναι κατάλληλο για τη φασματογραφική αναγνώριση όλων των χρωμάτων των προς ανίχνευση αντικειμένων. Ανιχνεύοντας πλέον απ’ ευθείας το προϊόν (ζαχαρόπαστα) βάσει του χρώματός του, επιτυγχάνεται η επικόλληση της ετικέτας πάντα στο κέντρο της συσκευασίας με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Παράλληλα εγκαταστάθηκε εξωτερικό σύστημα εκμάθησης (teach-in) του εκάστοτε χρώματος από το χειριστή με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Tα βασικά μέρη του συστήματος είναι τα εξής:

  • Αισθητήρας χρώματος CSM της SICK
  • Ετικετέζα EME Δανίας
  • Εκτυπωτής SATO

Τα οφέλη

Τα οφέλη που προέκυψαν για την εταιρεία ΚΑΡΔΑΣΗΣ από τον αισθητήρα αναγνώρισης χρώματος του προϊόντος είναι τα εξής:

  • Αξιόπιστη ανίχνευση προϊόντος βάσει του χρώματός του
  • Μείωση του κόστους που σχετίζεται με τα σταματήματα της παραγωγής και τη διάθεση ελαττωματικών προϊόντων
  • Ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης μέσω του αυτομάτου ελέγχου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εφαρμογή αυτοματοποίησης

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή στο εργοστάσιο ή στην αποθήκη σας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Φόρμα Επικοινωνίας

Ενδιαφέρομαι για:
Περιγράψτε την ανάγκη:
Please let us know your message.
Η εταιρεία μου είναι:
Παρακαλώ επιλέξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.
Εταιρεία:(*)
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Ονοματεπώνυμο:(*)
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Τηλέφωνο:(*)
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Email:(*)
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Άλλα σχόλια:
Λάθος εισαγωγή
Invalid Input

Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ