210 2389590-2

Εφαρμογή παρακολούθησης ροής υγρών στην NICOCHEM ΟΕ με χρήση βιομηχανικού αισθητήρα

Πελάτης: NICOCHEM O. & Κ. & I. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΕ
Υπεύθυνος project: Εταιρεία «Θεολογίτης Στυλιανός»
Λειτουργία: Έλεγχος ροής υγρών μέσω αισθητήρα ροής
Προϊόν SICK: Αισθητήρας ροής SICK FFU
Ημερομηνία: 11/03/2016

Σπύρος Ντότας, ELERGON A.E., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η παρακολούθηση της ροής των υγρών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για κάθε βιομηχανία καταναλωτικών προϊόντων που παράγει προϊόντα σε υγρή μορφή. Βασικές προδιαγραφές του σχετικού εξοπλισμού είναι η γρήγορη και ακριβής μέτρηση. Για τη συνεχή παρακολούθηση της ροής χρησιμοποιούνται ειδικοί βιομηχανικοί αισθητήρες μέτρησής της. Αυτοί οι αισθητήρες πρέπει να εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα και να συνδέονται με διαφορετικά συστήματα ελέγχου μέσω των κατάλληλων διεπαφών.

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζεται μια επιτυχημένη εφαρμογή ελέγχου ροής υγρών στην εταιρεία NICOCHEM O. & Κ. & I. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Ο.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία χημικών προϊόντων καθαρισμού, υγιεινής, απολύμανσης και συντήρησης, στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, την μαζική εστίαση (ΗΟ.RE.CA.) ,την καθαριότητα των επαγγελματικών χώρων και προστασία των εργαζομένων. Παράλληλα αναπτύσσει νέες δραστηριότητες με προϊόντα τεχνολογίας αιχμής.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει υλοποιηθεί από την ‘’ΘΕΟΛΟΓΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ’’, εταιρεία που εξειδικεύεται στις ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού και ανήκει στο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών της ELERGON.


Η ανάγκη

Στις βιομηχανίες καταναλωτικών προϊόντων, είναι απαραίτητη η συνεχόμενη και ακριβής μέτρηση της ροής υγρών απορρυπαντικών, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή και αποδοτική λειτουργία των γεμιστικών μηχανών. Παράλληλα η ρύθμιση της εμβέλειας μέτρησης της ροής πρέπει να είναι γρήγορη και εύκολη.

Η λύση

Η ανάγκη για αξιόπιστη, ακριβή και συνεχόμενη μέτρηση της ροής οδήγησε στη χρήση ενός προηγμένου μετρητή ροής, όπως είναι το FFU του οίκου SICK. Ο μετρητής ροής FFU βασίζεται στην αρχή λειτουργίας των υπερήχων ανιχνεύοντας τη ροή αγώγιμων και μη αγώγιμων υγρών. Ο συμπαγής σχεδιασμός της συσκευής χωρίς κινούμενα μέρη επιτρέπει τη χρήση της σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, συμπεριλαμβάνοντας αυτές όπου υπάρχει περιορισμός χώρου. Ο βαθμός προστασίας IP67 εξασφαλίζει τη χρήση της συσκευής σε σκληρές συνθήκες περιβάλλοντος. Μέσω της οθόνης και των κουμπιών που βρίσκονται πάνω στον αισθητήρα, η ρύθμισή του είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη. 

Τα οφέλη

  • Συνεχόμενη μέτρηση ροής μέσω της αναλογικής εξόδου
  • Ανίχνευση άδειου σωλήνα
  • Αντοχή στη διάβρωση
  • Ακρίβεια στη μέτρηση
  • Δε χρειάζεται συντήρηση
  • Υψηλή επαναληψιμότητα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εφαρμογή αυτοματοποίησης

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια εφαρμογή στο εργοστάσιο ή στην αποθήκη σας, καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 2389590-2 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα:

Φόρμα Επικοινωνίας

Please let us know your message.
Παρακαλώ επιλέξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.
Παρακαλώ εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας.
Παρακαλώ εισάγετε το ονοματεπώνυμό σας.
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνό σας
Παρακαλώ εισάγετε το email σας
Λάθος εισαγωγή
Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ